Afdrukken E-mailadres

In de omgeving

In en vanuit het historische stadje Bolsward zijn diverse wandel- en fietstochten mogelijk langs pittoreske dorpjes en monumenten. Bolsward, rond 713 gesticht, is een van de Friese elf steden, en was vroeger Hanzestad. In het oude centrum met zijn grachten, oude gevels en schitterende stadhuis is het heerlijk om te wandelen. Natuurlijk vindt u in Bolsward goede restaurants en andere uitgaansgelegenheden. De laatste volle week in juni worden de 'Heamieldagen' gehouden. Deze week staat bol van de festiviteiten en is zeer gezellig om mee te maken.
De AldfaersErfroute is een historische rondgang nabij Makkum nabij de dorpen Exmorra, Allingawier, Fenwoude, Piaam. Een tocht van 25 KM langs cultuur-historie in de form van Fraaigerestuareerde en oorspronkelijk ingerichte historische panden, ambachten, gereedschappen en gebruiksvoorwerpen.
In de zomermaanden is een bezoek aan de bierbrouwerij `Usheit´ mogelijk en als u wiltt weten hoe Sonnema Beerenburg gemaakt wordt kunt u ook daar voor een 3 kwartier durende ronleiding terecht.
Eenmaal per jaar hebben we de pieterstuyvesantkuiertocht en de friese fiets-elfstedentocht. Wilt u informatie over alle elf steden dan kijkt u even op deze site.
Ook de musea mogen niet ontbreken in dit lijstje. Zo hebben we het Titus Brandsma museum, het Gysbert Japicxhûs en de oudheidkamer.
.
 

 

 

 

 

Validation Icons